Jõgeva padjalahingu rekordikatsest võttis tänavu osa alla tuhande sõdalase

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud laupäeval peeti Jõgeval teist korda padjasõda.
Möödunud laupäeval peeti Jõgeval teist korda padjasõda. Foto: Sille Annuk / Postimees

Möödunud laupäeval kogunesid Jõgeva staadionile paljud inimesed, kes olid võtnud kaasa padja, et veeta lõbusalt aega ning ühtlasi ületada padjalahingus Guinnessi maailmarekord. Selle nädala alguses tegid korraldajad üritusest kokkuvõtteid. 

Guinnessi rekordit padjasõjas püüti juba teist aastat järjest, kuid sel aastal seda veel ei sündinud. Korraldaja Lenel Karu sõnul oli laupäeval kohal aga tunduvalt kirevam seltskond kui eelmisel aastal ning Eestis pole enne nii suurt padjasõda nähtud.

Rekordit tuli ületama ligikaudu 850 inimest, mis on eelmise aastaga pea sama hulk. Sel aastal oli registreerunuid rohkem, aga korraldajate arvates mängis sel aastal olulist rolli kehv ilm, mis mullu oli tunduvalt säravam ja päikesepaisteline.

Võrreldes eelmise aastaga oli Karu sõnul kohal rohkem eri vanuses osalejaid, sealhulgas õpetajaid, lasteaiakasvatajaid, huviringide juhendajaid ja vanaemasid-vanaisasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles