Pealinna gümnasistid vallutasid Tartu

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui erirong Tartu vaksalisse saabus, oli perroon hetkega õpilastega täidetud. Niisama kiirelt kui nad sinna ilmusid, tõttasid noored edasi Tartut avastama.
Kui erirong Tartu vaksalisse saabus, oli perroon hetkega õpilastega täidetud. Niisama kiirelt kui nad sinna ilmusid, tõttasid noored edasi Tartut avastama. Foto: Kristjan Teedema

Eile ennelõunal kell 11 oli Tartu raudteejaama hoone inimtühi. Isegi vaksali kiosk oli suletud ning ühtäkki ootesaali ilmunud kioskitöötaja polnud midagi kuulnud sellest, et kohe-kohe saabub Tartusse nelja vaguniga erirong.

11.09, täpselt plaani järgi, peatus Elroni oranž rong esimesel perroonil ning hetke pärast käis vaksali ümber nii tihe sebimine, et rahvahulgast läbi murda oli raske. 

Tartusse saabus 230 Tallinna ühisgümnaasiumi õpilast ja õpetajat, kes võtsid kohe suuna kesklinna poole. Viimaste seas väljus rongist koolidirektor Mehis Pever, kes kiirustas õpilasi tagant: «Kell 12 peame ERMis olema!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles