Kooliteatrid peavad sellel nädalal kolmepäevast festivali

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kooliteatrite festival 2016. aastal Tartu Uues Teatris.
Tartu kooliteatrite festival 2016. aastal Tartu Uues Teatris. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Algkoolide, põhikoolide ja gümnaasiumide õpilasnäitlejad saavad sel nädalavahetusel reedest kuni pühapäevani Tartu Uues Teatris kokku, et maha pidada suur Tartu kooliteatrite festival. Näha võib nii klassikalisi teatrivorme kui ka omaloomingut.

Festivali projektijuht Auli Auväärt ütles, et kui varem on festival olnud kahepäevane, siis tänavu on osalejaid nii palju, et kooliteatrit näeb lausa kolm päeva järjest. Mullu astus festivalil üles kolmsada noort näitlejat, tänavu tuleb lavale kokku umbes nelisada last ja noort.

Reedel on festivalil gümnaasiumipäev, laupäev on põhikoolide päralt ja pühapäeval astuvad üles algklassilapsed. Gümnaasiumiastmes näeb laval kaheksat truppi, põhikoolitruppe on kuusteist ja algklassilaste truppe kaksteist.

Gümnaasiumiõpilaste etteasted on kuni 45 minuti pikkused, põhikooli- ja algklassilastel aga 15–25-minutilised. Kuigi igal päeval valitakse välja parim, kes esindab Tartu linna kooliteatrite üle-eestilisel festivalil, pole Auväärti sõnul tegemist võistlusega, sest žürii tunnustab kõiki ja proovib välja tuua iga trupi positiivsed jooned. 

Vaatajatele on sissepääs tasuta. Tartu Uues Teatris on esimesel korrusel avatud ka kohvik ja teisel korrusel puhkeala, kus külastajad saavad etenduste vahel lõõgastuda ja meisterdada.

Täpsema ajakava ja lavastuste nimekirja leiab festivali veebilehelt aadressilt http://kooliteater.tartu.ee/2017/mangukava/.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles