Piirissaare vallavanema Maria Korotkova veerg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karina Kondrat­jeva ja Maria Korotkova tundsid reedel kevadise koolivaheaja algusest suurt rõõmu.
Karina Kondrat­jeva ja Maria Korotkova tundsid reedel kevadise koolivaheaja algusest suurt rõõmu. Foto: Erakogu

Elu läks lõbusaks, reedel tulid meile lapsed. Koolivaheaeg ju! Oi, teeme nüüd nendega siin vahvaid asju. See oli üldse üks hea päev, sest Lõuna-Eesti päästekeskuse mehed tõid meile uue pumba, saapad ja lambi.


Iga hetk ootame särge, aga no ei taha ta kuidagi tulla. Vaja on voblat teha. Vobla tegemiseks on tarvis korraga suuri koguseid. Ikka oma tünnitäis, 50 kilo särge tuleb korraga soolata, siis saab hea.

Hea vobla tegemiseks peab tark olema. Õpetada on väga raske, tuleb arvestada paljude asjadega. Näiteks: kui on külm ilm, siis hoitakse kala soolas kuni kuu aega. Aga soojaga hoiame soolas ainult nädala, siis riputame välja kuivama. Kuivatamisega on sama, mõnikord kuivab teine paar kuud. No eks ma öelnud, et see on terve teadus.

Kolmapäeval külastas valda riigikontroll, noor meesterahvas ja naisterahvas. Riigikontroll auditeerib praegu 15 kohalikku omavalitsust, sealhulgas Piirissaare valda.

Hommikul sõime väga kiiresti pannkooke lihaga, kala, salatit, pirukaid ja jõime kohvi. Pärast töötasime. Lausa imestasin neid: võõrad noored ametnikud olid end ette valmistanud niiviisi, et kell üks päeval oli töö juba lõpetatud. Töö oli meil korraldatud mõlemalt poolt väga konkreetselt: küsimus – vastus – dokument.

Pärast tööd soovisid ametnikud saarel ekskursiooni. Nad nägid saart esimest korda, midagi ei kommenteerinud. Siis sõitsid jällegi hõljukiga maismaale tagasi, Tartus Õpetaja tänaval töötava vallasekretäri ja raamatupidaja juurde.

Ükspäev helistas meile ka vallavanema kandidaat, noor eesti poiss, kõrgema haridusega jurist, Tartust pärit. Tal on hea huumor ja ta tahab väga siia tööle tulla. Mulle väga meeldis, et ta ütles vestluses: vanad peavad sellistest ametitest ära haihtuma. Jumala õiged sõnad.

Ise, muide, hirmutasin teda, esitlesin oma tööd ainult mustades toonides, kuid ta tahab ikkagi tulla. Dokumente ei ole poiss veel esitanud. Aga aega on 20. märtsini, küll esitab. Siis läheb minu unistus ikkagi täide, siia tuleb noor inimene!

Nüüd on meil vaja tööle teisi figuure, just juristi kogemustega, sest saar on hävitamisohus ja esmane ülesanne on seda kuidagi päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles