TÜ raamatukogu valmimine aina venib: uus ehitaja võib selguda alles suvel

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli raamatukogu hoone.
Tartu ülikooli raamatukogu hoone. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu ülikooli raamatukogus pole ehitustööd käinud peaaegu kolm kuud. Kui veebruaris avaldasid ülikooli esindajad lootust, et tehtud ja tegemata tööde hindamine võiks lõpuni jõuda eelmise kuu lõpus, et uue töövõtja leidmiseks saaks hanke välja kuulutada, siis praeguseks pole läbirääkimised YIT Ehitusega ikka veel lõppenud.  

TÜ kinnisavara osakonna juhataja Heiki Pagel ei osanud reedel öelda, kui kaua võib veel läbirääkimistega minna. «Oleme kirjavahetuses ehitajaga. Me ei vaidle, vaid oleme üksteisele erinevaid seisukohti esitanud,» ütles ta. Pageli sõnul fikseeritakse hindamistöödega ära, mis tööd on tehtud ehk mille eest YIT Ehitusel on õigus raha saada. Samas ajal selgitatakse välja ka seda, millised tööd on tegemata või ei vasta nõuetele.

Uue hanke koostamine toimub Pageli kinnitusel sõltumata sellest, kuidas endise ehitajaga lõplikult laiali minnakse ja milles kokku lepitakse. «Tegelikult me täna teame, mis seis objektil on. See tuleb lihtsalt ära kirjutada. See, millega YIT nõus on või ei ole, siis sellest edasised ehitustööd enam ei sõltu,» lausus Pagel.

Kinnisvara osakonna juhataja arvas, et uus hange on aprilli esimeses pooles võimalik välja kuulutada. Sellest ajast läheb aga umbes kaks või kaks ja pool kuud, et ehitustööd saaksid objektil jätkuda.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles