Võimalik kiirgusoht takistab endise vähihaigla müüki

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ kliinikum kasutas Vallikraavi 10 hoonet aastaid onkoloogiakliinikuna. Möödunud aasta lõpust on hoone seisnud tühjana ning ootab nüüd uut omanikku.
TÜ kliinikum kasutas Vallikraavi 10 hoonet aastaid onkoloogiakliinikuna. Möödunud aasta lõpust on hoone seisnud tühjana ning ootab nüüd uut omanikku. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli kliinikum pani Vallikraavi 10 hoone müüki märtsi alguses ning määras enampakkumise tähtajaks 23. märtsi. Möödunud reedel ütles aga kliinikumi juhatuse liige Hannes Danilov, et viimasel juhatuse koosolekul otsustati enampakkumine tühistada.

Tühistamise põhjus on Danilovi sõnul eelmise aasta novembris keskkonnaministeeriumi vastu võetud määrus, mis ütleb, et kõikides hoonetes, kus on olnud kiirgusallikas, tuleb määrata võimalik kiirituse jääkväärtus.

«See eeldab proovide võtmist konstruktsioonidest ning seda meil polnud tehtud, kuna me ei teadnud, et seda peab tegema,» ütles Danilov. «Kuna see aga võib muuta pakkumuse tingimusi, siis me tühistasime pakkumuse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles