Priit Pullerits: meie suusatamise päästja leitud

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits
Priit Pullerits Foto: Margus Ansu

Pool tundi enne talihooaja viimast starti Tähtvere spordipargis tekkis küsimus, kes mu suusad määrib. Nägin kunstlumeringil askeldamas Vahur Teppanit, Lemeksi suusasarja peakorraldajat. Seadis rajapiirdeid paika ja lippe püsti. Mainisin talle oma muret. Ta lubas, et aitab. Minuti pärast tormaski hooldemajja. Kümme minutit enne starti sain ettevalmistatud suusad kätte.

Järgmised kaks tundi täitis Teppan võistluste kommentaatori rolli. Siis, vastu õhtupimedust pani endale ka suusad alla ja sööstis 12-kilomeetrisele vabatehnikarajale. Vastased polnud papist, näiteks Eesti maratonisõitjate liider Martti Himma ja sprindikoondislane Peeter Kümmel. Kuid kumbki neist ei võitnud.

Teppani sõidustiili ökonoomsus, tema taktikaline taip, tehniliselt filigraansed manöövrid ning lõpuspurdi teravus panid imestama, kuidas on võimalik, et mees, kes peaaegu ei treenigi, edestab neid, kes kuuluvad Eesti suusaparemikku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles