Tartus tuleb esimest korda kuulajate ette Ferenc Liszti suurvorm

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Jaani kirik.
Tartu Jaani kirik. Foto: Margus Ansu

Kristliku kannatus- ehk paastuaja laupäevakontsertide sarjas, mis võimaldab Jaani kirikus temaatiliste muusikateostega mõtestada Kristuse kannatusteed ristile, kannavad eeloleval paastumaarjapäeval, mis on ühtlasi küüditamise aastapäev, Tartu koorid esimest korda ette Ferenc Liszti «Via Crucise». Kontsert algab kell 16.

Muusikalise suurvormi esitavad Tarmeko kammerkoor ja Tarbatu segakoor ning bariton Simo Breede ja organist Elke Unt. Dirigeerib Lauri Breede.

Sarja korraldaja Elke Undi teatel on «Via Crucis» ristitee meditatsioonidel põhinev tsükliline muusikateos orelile, segakoorile ja baritonile. Kontserdi kavas on ka Josef Rheinbergeri soololaule ja Helen Tobias-Duesbergi rahvakoraaliseade «Mu süda, ärka üles».

«Via Crucis» kõlab saksa- ja ladinakeelsena, nagu ka Rheinbergeri laulud. Publikul on kasutada tõlgetega kavaleht. «Mu süda, ärka üles» on eesti keeles.

Kannatusaja muusikasarja kontserdid toimuvad Tartu Jaani kirikus 4. märtsist 8. aprillini igal laupäeval kell 16. Sari tuleb kuulajate ette kolmandat aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles