Tartu ülikool tunnustab Katri Raiki Skytte medaliga

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Raik.
Katri Raik. Foto: Andres Haabu / Postimees

Reedel tähistab Tartu ülikool Skytte päeva. TÜ rektor professor Volli Kalm annab sel päeval sisekaitseakadeemia rektorile, TÜ Narva kolledži endisele direktorile Katri Raigile kätte Skytte medali.

Medaliga tunnustatakse Katri Raigi missioonitundest kantud tegevust Eesti hariduse lõimimisel ja õpetajakoolituse arendamisel, rahvusülikooli positsiooni kindlustamisel Narvas ning Eesti kõrghariduse rahvusvahelistamisel.

Raik töötas Tartu ülikoolis aastatel 1991–2015 ja tema suurimaks tööks on olnud TÜ Narva kolledži loomine ja ülesehitamine seitsmeteistkümne aasta vältel. 1999. aastal alustas ta venekeelses ja toona üsna endasse sulgunud keskkonnas TÜ struktuuriüksuse rajamist. Raik tõestas, et Euroopa tasemel kõrgharidust on võimalik pakkuda ka väljaspool Tallinna ja Tartut.

«Eesti-suuruses riigis saab seda aga kvaliteetselt teha ainult tuginedes heale koostööle emaülikooli ja partneritega,» rõhutas TÜ rektor Volli Kalm praeguse sisekaitseakadeemia rektori pühendumist, professionaalsust ja suurepärast koostööoskust regionaalse kolledži arendamisel.

Rektor tõstis esile ka Raigi panust Eesti õpetajate, eriti venekeelsete koolide õpetajate järelkasvu kindlustamisse.

Johan Skytte oli Rootsi ühiskonna- ja riigitegelane, kelle initsiatiivil asutati 1632. aastal Tartusse Academia Gustaviana. Skytte medal on TÜ autasu riigi- või ühiskonnategelasele, kes on TÜ senati hinnangul viimastel aastatel aidanud kõige enam kaasa Tartu ülikooli ja Eesti kõrghariduse arengule.

Skytte medali on saanud Ene Ergma, Tõnis Lukas, Rein Taagepera, Dag Hartelius, Andres Lipstok, Jüri Raidla, Andrus Ansip, Lennart Meri, Katarina Brodin, Jacques Faure, Kai Lie, Svend Roed Nielsen, Mihkel Pärnoja, Marju Lauristin ja Mart Laar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles