Kindel! Miljardilist tselluloositehast kavandatakse just Tartu lähistele (4)

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Est-For Investi juhataja Margus Kohava sõnul ei arvesta valminud eskiisvaade tulevase tehase alla jääva maastikuga, kuid pildil on näha kõik see, mis tehase territooriumile rajatakse.
Est-For Investi juhataja Margus Kohava sõnul ei arvesta valminud eskiisvaade tulevase tehase alla jääva maastikuga, kuid pildil on näha kõik see, mis tehase territooriumile rajatakse. Foto: eskiis

Jaanuari lõpus teatas Tartu Postimees, et metsatöösturid plaanivad ligi miljard eurot maksva tselluloositehase suure tõenäosusega rajada Tartu külje alla. Eile sai see plaan kinnitust, kui  tehast kavandava firma Est-For Invest juhatuse liige Margus Kohava teatas, et kuigi tehase täpne asukoht pole teada, asuvad kõik sobivad kohad just Tartu ümbruses

Kohava selgitas, et 30. jaanuaril esitati rahandusministeeriumile riigi eriplaneeringu algatamise taotlus, milles tehase võimalikuks asukohaks kogu Suur-Emajõe-äärne piirkond.  

«Kui algatatakse riigi eriplaneering, siis pühendatakse asukoha valikule päris palju aega,» rääkis Kohava. «Üks väga oluline kriteerium on raudteeühendus, sest kui näiteks Eestis peaks raiemaht kaks korda vähenema, tuleb rohkem importida, kuid raudteeta ei ole see võimalik.» 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles