Erakorraline kontsert tuleb kuulajate ette kilomeetri kauguselt

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk proovist, esiplaanil Adeele Sepp ja Mart Rauba.
Hetk proovist, esiplaanil Adeele Sepp ja Mart Rauba. Foto: Sounditoorium

Viljandi pärimusmuusika aidas tuleb 22. märtsil kell 19 kuulajate ette kontsert «Sounditoorium», mille muusikud eesotsas laulva näitleja Adeele Sepaga asuvad peaaegu kilomeeter eemal Koidu seltsimajas ning kus teiste hulgas osaleb Elleri muusikakooli õpilasi.

«Sounditooriumi» korraldavad Viljandi kultuuriakadeemia tudengid. Nende pressiesindaja Sandra Audova teatel esitab Kaarel Kuuse uusloomingut 55-liikmeline vokaalinstrumentaalansambel. Selles löövad kaasa Ugala teatri näitleja Adeele Sepa kõrval räpipundist Öökülm tuntud MC Lord ehk Mart Rauba, peaaaegu kogu Kali Briis Band (Kaarel Kuusk, Laura Junson, Hans Kurvits, Erko Niit), Zetode liige Matis Leima ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandoval Campillo.

Kontsert kantakse Koidu seltsimajast pärimusmuusika aita üle suurele ekraanile. Publiku elamust rikastavad mitmed audiovisuaalsed elemendid, näiteks ruumiline helilahendus, valguskujundus, dekoratsioonid ja mõned sõuelemendid. Kasutusel on videosalvestised selle omapärase kontserdi ettevalmistustest.

«Sounditooriumi», mille tiiserit saab vaadata siinkohal, mõtles välja Rauno Avel, kes õpib kultuuriakadeemias helitehnoloogiat.

««Sounditoorium» on üks mu hullumeelsematest ideedest, kuidas kontserti teha nii, et selle kvaliteet oleks võimalikult ideaalilähedane,» selgitas Rauno Avel. «Kvaliteedi all pean silmas nii heli, kuid ka kogemise juures sama olulist komponenti – visuaali. Muusikud on saali paigutatud akustilise täpsusega ning video- ja valgustiim koos kunstnikega loovad õhkkonna, mis vahendab muusikat vaatajale ja kuulajale senisest erinevamas ja erilisemas keskkonnas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles