Korruptsioonisüüdistuse saanud vallavanem: mina lepingutele alla ei kirjutanud ja kütust tankisin igaks juhuks (2)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vallavanem Aivar Soop.
Tartu vallavanem Aivar Soop. Foto: Sille Annuk

Eile kriminaalsüüdistuse saanud Tartu vallavanema Aivar Soobi arvates pole temale esitatud süüdistused õiged. Süüdistuses välja toodud lepingutele pole Tartu vallavanem enda sõnutsi alla kirjutanud ning vallavalitsuse kütusekaardi väärkasutamist ta omaks ei võta.

Aivar Soop ütles tänases telefonivestluses, et ei pea talle esitatud süüdistusi õigeks. Süüdistuse järgi sõlmis Tartu vallavanem ajavahemikul 14. aprill 2013 kuni 11. juuni 2015 tehinguid sihtasutusega Emajõe Jõeriik, mille nõukogu liige ta ise on. Selliste tehingutega võttis ta Tartu vallale rahalisi kohustusi üle 100 000 euro eest Emajõe Jõeriigi huvides.

«Äriregistri andmeil on minu nõukogu liikmesus sihtasutuses Emajõe Jõeriik peatatud juba 2012. aastal,» sõnas Soop.

«Kõik tegevused, mida vald koostöös Emajõe Jõeriigiga tegi, kiitis ka Tartu vallavolikogu heaks. Mina pole Emajõe Jõeriigist sentigi raha saanud,» ütles Soop.

Veel lausus Aivar Soop, et ei ole süüdistuses välja toodud Tartu vallavalitsuse ja sihtasutuse Emajõe Jõeriik vahel sõlmitud lepingutele alla kirjutanud.

«Kõik tegevused, mida vald koostöös Emajõe Jõeriigiga tegi, kiitis ka Tartu vallavolikogu heaks. Mina pole Emajõe Jõeriigist sentigi raha saanud,» ütles ta.

Mis puutub üle 200 euro väärtuses valla kütusekaardiga Aivar Soobi isikliku auto tankimisse, siis põhjendas vallavanem seda asjaoluga, et nondel kordadel polnud tema ametiauto sõidukorras.

«Tankisin isiklikku autot siis, kui minu ametiauto oli kas remondis või hoolduses. Mõnedel juhtudel on olnud tarvis sõita sellisesse kohta, kus teeolud olid väga kehvad, ja oma ametiautoga ma sinna ligi ei saanud. Minu isiklik auto on ametiautost tükk maad kõrgem ja sellega saab viletsaid teid paremini läbida,» leidis Soop selgituse.

Küsimusele, miks oli tarvis vallavalitsuse tanklakaardiga tankida kütust kanistritesse vastas Soop järgmiselt: «See oli igaks juhuks. Ma mäletan, et siis sai käidud kaugemal ja ma võtsin siis igaks juhuks neid (kütusekanistreid – toim) kaasa. Minu loogika oli see, et parem jäägu raha valla territooriumi firmadesse (tanklasse – toim), kui kuskile kaugemale. Kindluse mõttes võtsin kütust varuga kaasa.»

Aivar Soop ei osanud veel öelda, kas ta sügisestel valimistel osaleb. «Me pole veel nimekirju hakanud kokku panema. Eks vaatab, ma pole veel otsustanud,» sõnas ta.

Aivar Soobi kriminaalasja kohtulik uurimine algab Tartu maakohtus tänavu oktoobris. Kohalike omavalitsuste valimised peetakse 15. oktoobril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles