Algas konkurss Tartu laulupeo kunstilise lähteidee ja muusikalise juhi leidmiseks

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta Tartu laulupidu "Enne ja nüüd".
2014. aasta Tartu laulupidu "Enne ja nüüd". Foto: Kristjan Teedema / Postimees

2019. aastal tähistatakse 150 aasta möödumist esimesest laulupeost, mis peeti 1869. aastal Tartus. Seepärast kuulutas linn välja avaliku konkursi Tartu 2019. aasta laulupeo kunstilise lähteidee ja muusikalise juhi leidmiseks.

Laulupidu toimub 22. juunil 2019 Tartu lauluväljakul. Kandideerijaid oodatakse ideekavandis välja pakkuma näiteid teistestki Tartus laulupeo 150. sünnipäeva tähistavatest üritustest ja ettevõtmistest.

Laulupeo lähteidee ja muusikalise juhi konkursil võib kandidaat osaleda üksi või koos meeskonnaga. Muusikalise juhi kandidaadilt eeldatakse muusikalist kõrgharidust, soovitatav on varasem kogemus laulupeo liigijuhi või liigidirigendina.

Samuti oodatakse osalema üksnes kunstilisi lähteideid ehk üksikisikuid või meeskondi, kellel ei ole kohe välja pakkuda laulupeo muusikalise juhi kandidaati.

Ideekavandite esitamise tähtaeg on 20. mai kell 23.59.

Konkursitöid oodatakse e-posti aadressile laulupidu@tartu.ee. Samuti võib konkursitöid viia ümbrikus või saata aadressile Raekoja plats 12, 51004 Tartu (II korrus, ruum 201, Tartu linnavalitsuse kultuuriosakond).

Konkursi tingimustega saab tutvuda aadressil tartulaulupidu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles