Nädalavahetusel peetakse Tartus läbi aegade suurimat motomessi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motomess Motoexotica 2016. aastal.
Motomess Motoexotica 2016. aastal. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Reedest pühapäevani on Tartu Näituste messikeskuses avatud motomess Motoexotika. Messil on esindatud uus mototehnika ja lisavarustus ning restaureeritud ja ümberehitatud kaherattalised.

Motomesse on Tartu Näitused korraldanud neliteist aastat. Seekordne on läbi aastate suurim, hõivates kolm messihalli ning üle 4200 ruutmeetri põrandapinda.

Mototehnikat on Motoexotika projektijuhi Anders Urbeli sõnul messil igale maitsele: ühtekokku üle kahesaja mootorratta, ATV ja motorolleri. Samuti saab näha veesõidukeid ja autosuvilaid.

Eestis müüdavast uuest mototehnikast on messil esindatud suurem osa tuntud kaubamärke. Urbel lisas, et kuna motohooaja alguseni pole palju aega jäänud, näeb laiem avalikkus messil mitut uudismudelit esimest korda.

Motoexotikast on aastatega saanud traditsiooniline motomeeste kohtumispaik, kus algavaks hooajaks varustust ja mototarvikuid valida. Tänavu on korraldaja sõnul tootevalik väga mitmekülgne, hõlmates nii kiivreid ja kaitseriietust kui varuosi. Müügil on samuti teise ringi kaup ehk üles seatakse Motoexotika täika, kus müüakse peamiselt kasutatud motovarustust.

Oma koht on messil ka uunikumidel ja projektiratastel. Näiteks seatakse üles ajaloolist mootorrattamarki Zündapp tutvustav ekspositsioon. Parima projektiratta valimisele kaasatakse publikut.

Aastaid tagasi Motoexotikal hoo sisse saanud tsikliloos teeb tänavu õnnelikuks suisa kaks külastajat, sest kõigi loosikupongi soetanute vahel loositakse välja Harley-Davidson XG750 Street ning CFMoto CF 650-TR.

Motoexotika avab uksed sellel reedel ja kestab pühapäeva, 26. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles