Kolmapäeval algab Vaksali tänava rekonstrueerimine (3)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaksalihoone esine saab sügiseks  esindusliku linnaväljaku.
Vaksalihoone esine saab sügiseks esindusliku linnaväljaku. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu vaksalihoone ümbrus saab sügiseks täiesti uue ilme ning raudteejaama ümbruses liiklemine muutub mugavamaks ja ohutumaks. Vaksali tänava Näituse ja Riia tänava lõigul ehitatakse välja jalgratta- ja jalgteed ning vaksalihoone esisele rajatakse esinduslik linnaväljak.

Teekatte freesimist ja torutöid alustatakse Riia ja Tiigi tänava vahelises lõigus kolmapäeval, 22. märtsil.

Vaksali tänaval ehitatakse välja sademeveekanalisatsioon, rajatakse uus valgustus, remonditakse sõidu- ja kõnniteed. Kahele poole tänavat tulevad pooleteise meetri laiused jalgrattarajad ning lisaks on kavandatud Näituse tänava ja Vaksali 12b parklani kulgev raudteeäärne nelja meetri laiune kergliiklustee.

Piirkonda rajatakse sõidukitele kaks parkimisplatsi (kokku 160 parkimiskohta), varjualused jalgrataste parkimiseks ning kaks jalgrataste nutiparklat (kumbki 10 kohta).

Suuremahulised teetööd kestavad Vaksali tänava Riia ja Näituse tänava lõigus kogu suve ning need toovad kaasa muudatusi liikluskorralduses. Teetööde ajal on pidevalt tagatud busside ja sõidukite ligipääs vaksalihoone ette Kuperjanovi tänava kaudu.

Vaksali tänava rekonstrueerimise ja sajuveetorustike ehitustööde tõttu suletakse  kolmapäevast, 22. märtsist liikluseks Vaksali tänav Riia ja Tiigi tänava vahel.

Ümbersõit on Pepleri tänava kaudu või marsruudil Lembitu - Väike kaar - Näituse. Kohalikele elanikele ja teenindavaile sõidukeile tagab ehitaja juurdepääsu.

Vaksali tänava ja jaamahooneesise väljaku rekonstrueerib AS Tref. Tööde kogumaksumus on 1 731 395 eurot. Ehitusjärelevalvet teeb Taalri Varahalduse AS. Tööde valmimistähtaeg on selle aasta septembris.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles