Pildid: vanas veterinaariakliinikus lõõmasid taas leegid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimastel aegadel juba teist korda pani kellegi kuri käsi põlema vana veterinaariakooli tühjalt seisva, ent muinsuskaitsealuse hoone Tartus Narva maanteel. Kui võtta arvesse, et põlenud on ka teised omaaegse koolikompleksi hooned, saab sellest järeldada üksnes kellegi pahatahtlikku tegevust.

Väljakutse 1860. aastal valminud Narva 78 hoonesse saabus päästjaile täna hommikul kell 8.18. Arvatavalt oli teise korruse põrandale välisseina äärde lõke tehtud aga juba eile õhtul, sest leegid olid põletanud ära paksud põrandalauad ning läbinud liivast paarikümne sentimeetri paksuse tulekaitse. Päästjate saabumise ajaks oli lõke põlenud teiselt korruselt välja esimesele.

Et Tartut kattis täna hommikul tihe udu, oli ümbruskonnas tunda küll suitsuhaisu, ent polnud näha, kust seda tuleb. Lõpuks siiski märgati, et suitsu tuleb kolmekorruselise mahajäetud kivimaja ülemistest akendest.

Päästjad kustutasid põlengu. Samad päästjad käisid samas majas selle kõrvaltoas tulekahju kustutamas ka mõni aeg tagasi. Samamoodi süüdati ka siis põrandal seina ääres hästipõlev materjal ning tulekahju avastati alles siis, kui leegid olid vahelae läbi põletanud.

Narva mnt 78 maja oli kasutusel 1992. aastani toonase Eesti Põllumajandusülikooli veterinaariateaduskonna käes. Varem on kompleks kuulunud Tartu veterinaariakooli ja Tartu ülikooli loomaarstiteaduskonnale. Tänane põleng leidis aset koduloomade normaalanatoomia õppehoone ehk «Theatrum Zootomicum» nime kandvas majas, mis võeti muinsuskaitseregistris arvele 1997. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles