Mudellennuhooaeg algas MK-etapiga Soomes

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mudellendur Gert Nulk oma mudeliga Pühajärve jääl.
Mudellendur Gert Nulk oma mudeliga Pühajärve jääl. Foto: Erakogu

Tartu mudellennuklubile algas võistlushooaeg traditsiooniliselt rahvusvahelises konkurentsis osavõtuga maailma karikavõistluste etappidest Soomes. Kohale sõideti nelja sportlasega, kes võistlesid Purimudelite klassis F1A.

Treener Andres Lepa kinnitusel korraldasid Soomes sealse Pühajärve jääl esmalt oma Moose Cup'i rootslased ning järgneval päeval soomlased oma Bear Cup'i. Kevadtalvised ilmaolud olid heitlikud ja nii tuli võistlejatel oodata esimesel päeval tundide kaupa ilma paranemist. Segajaks polnud sedapuhku tugev tuul, vaid hoopis ülimadal pilvitus ja sellega kaasnev kehv nähtavus.

«Tänapäeva mudelid on nii võimekad, et kadusid juba stardi järel pilve ja tegid võimatuks nõutava kolmeminutilise lennuaja fikseerimise,» kirjeldas Lepp. Nii viidigi see võitluspäev läbi lühendatud programmi järgi.

Tartu klubi osutus edukaimaks noorteklassis. Gert Nulk noppis võidu Moose Cup'il ja sai teise koha Bear Cup'il. Nende tulemustega juhib ta ka MK-sarjas noorte üldarvestust.

Täiskasvanutest  esines mõlemal võistlusel ühtlaselt stabiilselt Janar Sell. Ta jõudis mõlemal päeval finaallendudele, kus ta saavutas vastavalt 8. Ja 7. koha 40 võistleja seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles