Vanametalli kokkuostuhind on hüppeliselt tõusnud (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalaka tänava lõpus asuva Cronimet Eesti Metalli kokkuostupunkti platsil käis eile vilgas töö ning ettevõtte ostujuhi Marko Erlichi hinnangul on suuremat kogust oodata esmaspäeval, sest tõenäoliselt kasutab rahvas nädalavahetust kruntide koristamiseks.
Jalaka tänava lõpus asuva Cronimet Eesti Metalli kokkuostupunkti platsil käis eile vilgas töö ning ettevõtte ostujuhi Marko Erlichi hinnangul on suuremat kogust oodata esmaspäeval, sest tõenäoliselt kasutab rahvas nädalavahetust kruntide koristamiseks. Foto: Sille Annuk

Neil, kel kasutu metallikola nüüd kevade hakul lume alt välja sulanud, tasub see vanametalli kokkuostupunkti viia, sest eelmise aastaga võrreldes on metalli kokkuostuhind praegu pea kaks korda tõusnud.

«Eelmisel aastal 15. märtsil oli musta metalli kokkuostuhind 75-100 eurot tonni eest. Praegu on see hind 165-195 eurot tonni eest,» ilmestas kokkuostuhindu Cronimet Eesti Metalli ostujuht Marko Erlich.

Ta lisas, et kevadeti hakkab maailma majandus elavnema ning seetõttu tõuseb igal kevadel ka vanametalli kokkuostu hind. Siiski on tema sõnutsi paar viimast aastat metalli kokkuostuhinnad olnud madalseisus ning nii kõrget hinda kui praegu pole vanametalli eest siinmail makstud juba aastaid.

Siiski pole Cronimet Eesti Metalli Tartu kokkuostupunkti värava taga praegu veel järjekordi tekkinud. «Tartus on kuus vanametalli kokkuostupunkti ning seetõttu pole meil Tartus kunagi väga pikki järjekordi olnud. Seevastu on kevadeti järjekorrad väiksemate linnade vanametalli kokkuostukohtades, nagu Jõgeval ja Viljandis,» kinnitas Erlich.

«Eelmisel aastal 15. märtsil oli musta metalli kokkuostuhind 75-100 eurot tonni eest. Praegu on see hind 165-195 eurot tonni eest,» ilmestas kokkuostuhindu Cronimet Eesti Metalli ostujuht Marko Erlich.

Cronimet Eesti Metalli Jõgeva osakonna platsijuht Andres Pedjak sõnas, et hetkel pole nende kokkuostu värava taga järjekordi veel tekkinud. «Üldiselt on seis see, et vanametall hakkab Eestist otsa saama. Viimased pool aastat on minu kõrvu jõudnud jutud, et metallikola enam väga ei vedele,» märkis Pedjak.

Veel lisas Jõgeva metallikokkuostu platsijuht, et pigem tuuakse kokkuostu sellisel juhul, kui mõni kinnistu vahetab omanikku ning siis vana omanik või uus omanik leiab kinnistult veidi metalli. «Vanade sovhooside ja kolhooside jäänukid on juba aegade jooksul vanametalliks ära müüdud,» lisas Pedjak.

Marko Erlichi sõnutsi on värvilise vanametalli kokkuostuhind jäänud mullusega võrreldes samale tasemele. «Alumiiniumi hind on sama ning vase hind on aastaga vaid veidi tõusnud,» lisas Erlich.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles