Kindlustusselts jagab noorsportlastele stipendiumiteks 25 000 eurot

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil 2016. aastal Ergo noorsportlase stipendiumi saanud purjetajad Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp.
Pildil 2016. aastal Ergo noorsportlase stipendiumi saanud purjetajad Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp. Foto: Erakogu

Ergo kindlustusselts ootab kõiki Tartumaa noorsportlasi kuni 26. märtsini kandideerima stipendiumitele, mis on mõeldud noorte sportlaste osalemiseks rahvusvahelistel võistlustel.

Stipendiumi laiem eesmärk on toetada Eesti inimeste tervislikke eluviise ning seeläbi kogu ühiskonna tervist, teatas kindlustusselts. Paljud noored katkestavad spordiga tegelemise iseseisva elu alustamise eel, sest täiskasvanuks saades puuduvad neil võimalused sportimist ise finantseerida. Et pühendunud noorsportlasest võiks saada näiteks olümpiaspordlane, püüabki selts omalt poolt kaasa aidata ja toetab noorte spordiharrastuse jätkamist neil, kel vanust 18 - 25 eluaastat.

Stipendiumit võib taotleda sportlane või tema nõusolekul ka treener, juhendaja, kool, spordiklubi või spordialaliit. Õpiraha saab taotleda ka võistkonnana, kui enamus selle liikmetest on 18 - 25aastased. Kandideerima on oodatud ka kõik invasportlased.

Lõpliku otsuse stipendiumi määramise kohta teeb kindlustusseltsi poolt kokku kutsutud hindamiskomisjon. Lisainfot stipendiumi tingimuste ja taotluse esitamise kohta leiab siit.

Mullu pälvisid stipendiumi näiteks sellised tuntud sportlased, nagu ujuja Ralf Tribuntsov, kiiruisutaja Marten Liiv ja mitmed teised. Õpiraha said ka sellised Tartus ja Tartumaal tuntud noorsportlased nagu vehkleja Erika Kirpu ning sulgpalluird Kristin Kuuba ja Helina Rüütel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles