Eesti õpilased löövad kaasa ülemaailmsel matemaatikavõistlusel

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatika.
Matemaatika. Foto: Liis Treimann / Postimees

Täna võistleb 14 300 Eesti kooliõpilast 362 koolist koos kuue miljoni eakaaslasega 46 riigist rahvusvahelisel matemaatikavõistlusel Känguru.


Ürituse peakorraldaja, Tartu Ülikooli teaduskooli metoodiku Raili Vildi sõnul ei ole maailma populaarseima matemaatikavõistluse Känguru eesmärk võrrelda erinevate maade õpilaste tulemusi, vaid pakkuda lahendamiseks põnevaid ja mängulisi ülesandeid, kus lisaks teadmistele on olulised ka nutikus ja loovus.

Võistlus on individuaalne ning toimub neljas vanuserühmas: 3. - 4.klass, 5. - 6. klass, 7. - 8. klass ja 9. - 10. klass. Võistlus toimub koolides kohapeal, ülesannete lahendamiseks on aega tund ja 15 minutit, vahendas Tartu Ülikooli pressiteade.

Üleriigiline kokkuvõte võistluse tulemustest valmib aprilli teisel poolel. Parimaid ootavad suuremad ja väiksemad auhinnad.

Võistluse idee sündis Austraalias, 1991. aastal hakkas võistlust korraldama ka Prantsusmaa. Praegu on osavõtjaid juba 46 riigist. Algatajamaa auks hakati võistlust nimetama Känguruks.

2010. aastal pälvis võistluse korraldamine Eestis ka haridus- ja teadusministeeriumilt teaduse populariseerimise auhinna ergutuspreemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles