Noored korvpallurid peavad Tartus Euroopa ja Balti liiga etappi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli spordihoones saab lähipäevadel pilgu peale heita meie noorkorvpallurite oskustele, kui peetakse kaks rahvusvahelist turniiri. U14 vanuseklassi poisid madistavad Balti korvpalliliiga (BBBL) ning U16 vanuseklassi noored Euroopa korvpalliliiga (EYBL) etapil.

EYBLi etapil peetakse esimesed kohtumised juba täna õhtul. Tihedasse nädalavahetusse on pakitud kaheksa meeskonna 20 kohtumist. Tartusse saabuvad meeskonnad Lätist, Leedust, Venemaalt, Belgiast, Itaaliast ja Eestist.

Reedel algavale BBBLi etapile tuleb samuti kaheksa meeskonda, Eesti poistele pakuvad konkurentsi külalised Lätist, Leedust ja Soomest. 

Turniiri võõrustab BC Tartu korvpallikool, kes on mõlemas liigas heas seisus. U16 meeskond on kaheksa võidu ja kahe kaotusega kolmandal kohal, U14 hoiab Balti liigas seitsme võidu ja kolme kaotusega neljandat positsiooni.

«U16 võistkonna eesmärk on kindlustada pääs liiga superfinaali ehk kuue parema hulka. Sellega oleksime täitnud ka hooaja suurima eesmärgi, edasine on juba boonus,» rääkis Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi noortekorvpalli juht Gert Prants.

«U14 soovib Balti liigas kindlasti võitude arvu kasvatada ning superfinaaliks maksimaalselt hea asetuse saada,» lisas Prants.

U16 EYBL mängud toimuvad neljapäeva õhtul Tartu ülikooli spordihoone IV pallisaalis, reedel, laupäeval ja pühapäeval mängitakse II pallisaalis.

U14 vanusegrupp peab Balti liigas kõigil kolmel võistluspäeval kohtumisi TÜ spordihoone IV pallisaalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles