Oksjonile läheb kunst helilooja Valter Ojakääru kogust

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-kunstisalongi oksjoninäitusel on kõrvuti Olev Subbi maalitud «Vilma Sepa portree» (ovaalne maal), Johannes Greenbergi «Naise portree I» ja «Naise portree II» ning nende vahel tundmatu autori maal lammastest, mis kõik on toodud Valter Ojakääru pere kollektsioonist. Koos nendega läheb enampakkumisele Richard Uutmaa sotsialistliku realismi laadis suuremõõduline «Viljakoristamine».
E-kunstisalongi oksjoninäitusel on kõrvuti Olev Subbi maalitud «Vilma Sepa portree» (ovaalne maal), Johannes Greenbergi «Naise portree I» ja «Naise portree II» ning nende vahel tundmatu autori maal lammastest, mis kõik on toodud Valter Ojakääru pere kollektsioonist. Koos nendega läheb enampakkumisele Richard Uutmaa sotsialistliku realismi laadis suuremõõduline «Viljakoristamine». Foto: Sille Annuk

Mullu novembri lõpus suri muusikakriitik ja raadioajakirjanik Jaak Ojakäär. Kuu varem lakkas tuksumast tema isa, helilooja Valter Ojakääru süda. Aasta enne seda, novembri lõpus 2015 lahkus jäädavalt Jaagu ema ja Valteri abikaasa, pianist Heljo Sepp. Nende kolme eluteed saatis muusika, aga samuti kunst, mille hulgast pärijad on pannud mõned teosed E-kunstisalongi oksjonile.

Väljapaneku esimeses osas tõmbab tähelepanu ovaalne suur pilt kaunist naisest. See on Olev Subbi maalitud «Vilma Sepa portree» aastast 1967.

Oksjoniteoste juurde tekstilise materjali koostanud kunstiajaloo magistrandi Airi Kaasiku andmetel on Subbi kujutanud moekunstnik Vilma Seppa, kelle sepakunstnikust abikaasa Ülo Sepp oli Subbi kursusekaaslane ja hea sõber. Ülo Sepp oli ühtlasi Heljo Sepa vend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles