Lembit Kurvits leidis viimse puhkepaiga samuti üksildase luuletaja kõrval (1)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kurvitsa viimne puhkepaik asub Eha Lättemäe kalmu kõrval.
Lembit Kurvitsa viimne puhkepaik asub Eha Lättemäe kalmu kõrval. Foto: Eero Vabamägi

Kirjanik Lembit Kurvits (15. mai 1954 – 20. veebruar 2017) leidis täna oma viimse puhkepaiga Tallinna Metsakalmistul. Leinatalitusel osalesid teiste hulgas Eesti kirjanike liidu esimees Tiit Aleksejev ja liidu Tartu osakonna esimees Berk Vaher.

Raske saatusega, aastaid üksinda ja viimasel ajal hooldekodudes elanud Lembit Kurvitsa tuhaurn sängitati Tallinna Metsakalmistul kirjanike uuele künkale. Tartlasest luuletaja sealne naaber on Eha Lättemäe (2. september 1922 – 14. november 2012), samuti suures kasinuses elanud luuletaja.

Tartlasest kolleegi olid ära saatmas Tiit Aleksejevi ja Berk Vaheri kõrval Janika Kronberg, Doris Kareva, Asta Põldmäe ja Aare Pilv ning kirjanike liidu haldusjuht Mart Siilmann, aga ka tartlasest kultuuri- ja usutegelane Avo Rosenvald.

Samal päeval toimunud Eesti kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali aastaauhindade tseremoonia kirjanike liidu musta laega saalis algas Lembit Kurvitsale mõeldes leinaseisakuga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles