Nõo tahab ehitada rattatee Elvasse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliiklustee
Kergliiklustee Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuna maanteeamet plaanib tulevikus ehitada kergliiklustee Külitselt Nõo külje alla Järiste külani, on Nõo vallavalitsus võtnud nõuks pikendada seda teed 12 kilomeetri võrra Elvani välja.

Nõo vallavalitsuse teatel on omavalitsusel kavatsus esitada piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmi rahastamistaotlus Nõo-Elva kergliiklustee rajamiseks, mis plaani järgi saab alguse Aiamaa-Nõo kõrvalmaantee ja Jõhvi-Tartu-Valga põhimaantee ristumiskohast ning kulgeb läbi Nõo aleviku kuni Elva linnani. Ehituse eeldatavaks maksumuseks on arvutatud 1,7 miljonit eurot.

Praegu on juba koostamisel jalg- ja jalgrattatee esimese etapi ehitusprojekt, mis hõlmaks teekonda läbi Nõo aleviku, Voika küla, Tõravere aleviku ja Vissi küla. Kohati võib teetrass ulatuda ka eraomandis olevatele kinnistutele, mistõttu on vallavalitsus juba informeerinud käimasolevatest projekteerimistöödest ka enamikku kinnisasjade omanikest.

Lisainfo saamiseks võivad maaomanikud pöörduda projekteerimisettevõtja OÜ Piiber Projekt või vallavalitsuse poole, et arutada läbi võimalikud lahendusvariandid.

Aasta teises pooles on kavas jätkata tee teise etapi projekteerimist Nõo valla Järiste ja Aiamaa külas kuni Jõhvi-Tartu-Valga põhimaantee ristmikuni. Projekti kaastaotleja on Elva linnavalitsus, kes teeb ettevalmistusi Elva linna territooriumil.

Jalg- ja jalgrattatee valmimisega luuakse paremad liikumisvõimalused umbes 10 000 inimesele. Pikemas perspektiivis peaks planeeritav Nõo-Elva kergliiklustee saama ühtsesse võrku Tartu linna suunduvate kergliiklusteedega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles