Linnaeelarvesse jõudis kahe kuuga 21,1 miljonit eurot

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Aasta kahe esimese kuuga laekus Tartu linna eelarvesse 15 protsenti planeeritud tulust ehk 21,1 miljonit eurot, teatas linnavalitsus.

Maksutulud sai linn 17,8 miljonit eurot. Eelarve suurim tuluallikas on üksikisiku tulumaks, mis moodustab ligi poole laekumistest. Füüsilise isiku tulumaksu sai linn 11,5 miljonit eurot. Lisaks tulumaksule laekus eelarvesse veel maamaks ning kohalikest maksudest reklaamimaks, teede ja tänavate sulgemise maks ning parkimistasu.

Põhitegevuse toetusi laekus 5,1 miljonit eurot. Kaupade ja teenuste müügist laekus 3,1 miljonit eurot, muid tulusid sai linn 0,3 miljonit eurot.

Põhitegevuse kulu oli 17,4 miljonit eurot. Neist suurimad väljaminekud (üle poole põhitegevuse kulust) on olnud hariduse valdkonnas. Tööjõukulu on olnud 8,1 miljonit eurot (sh töötasud 6,4 miljonit), majandamiskulud 6,5 miljonit eurot ning toetusi on antud 2,8 miljonit eurot. Põhitegevuse tulem ehk põhitegevuse tulu ja põhitegevuse kulu vahe oli 2,7 miljonit eurot.

Investeerimistegevuse tulud laekus 0,9 miljonit eurot, investeeritud on 2,4 miljonit eurot. Suurimad investeerimisobjektid olid Roosi tänav 0,6, Kesklinna lastekeskus 0,4 ja Pepleri 1a uus lasteaed 0,3 miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles