Ministeerium lubab: Meerapallu viival õnnetus seisus teelõigul tehakse tänavu remont (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka eile keskpäeval hööveldati halvas seisus tee üle. Hööveldamise mõju ei pruugi sõltuvalt ilmaoludest olla kuigi pikk, aga natuke on see abiks ikka.
Ka eile keskpäeval hööveldati halvas seisus tee üle. Hööveldamise mõju ei pruugi sõltuvalt ilmaoludest olla kuigi pikk, aga natuke on see abiks ikka. Foto: Margus Ansu

Tänane Tartu Postimees kirjutab Laaksaare ja Meerapalu vahelisest seitsmekilomeetrisest teelõigust, mis on väga halvas seisus: auk on augus kinni ning Meerapalu soo vahel voolab vesi üle tee, mistõttu on see kohati tõeline mülgas. Meerapallu on keeldunud sõitmast autokaupluse juht ning Tartu maakonnaliine teenindav AS Go Bus ei soovita oma juhtidel Laaksaare teeristist edasi sõita.

Leheloos kinnitas maanteeameti Lõuna regiooni hooldusosakonna Tartumaa peaspetsialist Vello Kivineem, et tee on kehv, aga vastab teede seisundi tasemetele, mis riik on kehtestanud. Seda, kas lõik võiks kunagi ka remonti minna, ei soovinud ta täpsustada ning lõpetas kõne.

Tartu Postimees pöördus kommentaari saamiseks ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) poole. MKMi teede- ja raudteeoskaonna juhataja Ain Tatter lubas, et tee läheb remonti veel tänavu.

«Meerapalu soo vaheline lõik 1,5 kilomeetri ulatuses on suurvee ajal tõepoolest halvas seisus, tee ei vasta MKMi määrusega kehtestatud seisundinõuetele, kui teel on näiteks seisev vesi samas tasapinnas teekraavidega,» nentis Tatter.

Ta lisas, et maanteeamet on kinnitanud, et hoiab seda teelõiku erilise tähelepanu all ja lubas tagada tee sõidetavuse, seal hulgas ühissõidkitele. Hooldemasinad saadetakse koheselt välja, kui tee hooldetöödega on võimalik tee seisundit parandada.

«Maanteeamet kavandab seda teelõiku remontida, see tähendab muuhulgas tee muldkeha tõstmist ja uue kruusakihi paigaldamist, 2017. aasta jooksul,» kinnitas Tatter lõpetuseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles