Näitus leevendab tulbisõprade kärsitust

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli botaanikaaia näitusel on ajatamiseks sobivad tulbisordid.
Tartu ülikooli botaanikaaia näitusel on ajatamiseks sobivad tulbisordid. Foto: Sille Annuk

Lumikellukesed ja krookused on aedades õied juba lahti löönud, nartsissid ja tulbid ootavad aga veel oma aega. Tartu ülikooli botaanikaaia aednikud leevendavad tulbisõprade kärsitust ning avasid näituse ajatatud tulbisortidest.

Maailmas on aretatud tuhandeid tulbisorte ning selles külluses orienteerumiseks on tulbid jaotatud 15 sordirühmaks. Värvikireval näitusel «Tulpidega kevadesse» tutvustakse just ajatamiseks sobivate rühmade esindajaid, nagu selgitas näituse idee autor, Tartu ülikooli botaanikaaia vanemaednik Tiiu Tõnson.

Botaanikaaia õppeklassis on vaasidesse seatud ligi 40 tulbisorti. Näitust saab iga päev kell 10–17 uudistada 20. märtsini. Tulpidele pakuvad lumist tausta kunstnik Kiira Kahro talvemaastikud.

Tiiu Tõnson soovitas kevadeotsijatel läbi astuda ka botaanikaaia avamaalt, kus on tärganud näiteks transilvaania sinilill, talvine lumekupp ja nõiapuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles