Käokiräs, lenda eestlase sõnastikku!

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihlapuu lasteaia mudilane Laura Kosk (vasakul) on värvilised sõõrid välja lõiganud. Õpetaja Pille Kaarsalu kummardub ta kohale näitama, mida nüüd edasi teha tuleb, et käokiräs ehk lepatriinu valmis saaks. Käokiräste meisterdamisega on ametis ka Elisabet Podekrat ja Ketlin Kapp.
Pihlapuu lasteaia mudilane Laura Kosk (vasakul) on värvilised sõõrid välja lõiganud. Õpetaja Pille Kaarsalu kummardub ta kohale näitama, mida nüüd edasi teha tuleb, et käokiräs ehk lepatriinu valmis saaks. Käokiräste meisterdamisega on ametis ka Elisabet Podekrat ja Ketlin Kapp. Foto: Sille Annuk

Mitusada mudilast Vana-Võromaal õpivad iga nädal terve päev võru keelt, mida nad oma kodus enam eriti ei kuule. Tänasel emakeelepäeval tahavad nad seda teistele õpetada.

Lasõ suur kipõ müüdä, sis om aigu külh! Nii seisab Põlva Pihlapuu lasteaia ühe rühma uksel.

See uks viib Vandersellide rühma ning võrukeelse lause on sinna kirjutanud kuueaastane Laura Kosk. Esiti said «kipõ» ja «sis» kahe i-ga, aga üleliigsed i-d tõmbas tüdruk õpetaja juhatusel maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles