Mattias Kuusik pidi Aserbaidžaanis leppima seitsmenda kohaga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Kuusik koos treeneri Andres Põhjalaga.
Mattias Kuusik koos treeneri Andres Põhjalaga. Foto: Tartu Do

Lõppenud nädalavahetusel peeti Bakuus Grand Slami turniiri, kus osales 182 võistlejat 31 riigist. Eestit esindasid koondislased Mattias Kuusik (–90 kg) ning Grigori Minaškin (–100 kg).

Do klubi teatel oli tartlase Mattias Kuusiku kehakaalus kuni 90 kg 17 võistlejat ning esimene ring oli Kuusiku jaoks vaba. Teises ringis tuli vastaseks Usbekistanist pärit Davronbek Sattorov. Tasavägine kohtumine läks lisaajale, kuid kohe lisaaja alguses heitis Kuusik waza-ari väärilise võiduheite ning võitis kohtumise.

Teises eelringi kohtumises aser Abdulhagg Rasullu vastu jäi seis pärast normaalaja lõppu taas võrdseks, sest mõlemal sportlasel oli tablool kaks karistust. Lisaajal sai aga Kuusik kahjuks karistada ning võit läks vastasele.

Lohutusringi esimeses kohtumises kaotas Kuusik gusiini Ushangi Margianile, kes võitis hiljem pronksmedali. Võistluse lõpptulemuseks Grand Slami seitsmes koht, mis tõstab Kuusiku meeste maailma edetabelis 211 koha võrra seniselt 271. positsioonilt 60. kohale.

Kuusiku järgmine võistlus on aprilli alguses toimuv Tbilisi Grand Prix. 

Samuti peeti laupäeval Soomes Baltic Sea Open, kus Andre Seppa (–73 kg) saavutas esikoha. Seppa kehakaalus oli võistlejaid kokku 15. Teel kullani alistas Seppa esmalt kindlalt soomlase Ville Korkeila, seejärel Venemaa sportlase Apti Zaurbecovi. Poolfinaalis alistus kindlalt ipponiga Soome esindaja Arttu Määttä ning finaalis samuti Seppa puhta võiduga Rachid El Kadiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles