Tartu Ülikooli ootavad poolfinaalis vanad sõbrad Žabas, Dimsa ja Dilys

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilmantas Dilys mängis Tartus hooajal 2013/2014, Evaldas Zabas hooajal 2015/2016 ja Egidijus Dimsa hooajal 2012/2013.
Vilmantas Dilys mängis Tartus hooajal 2013/2014, Evaldas Zabas hooajal 2015/2016 ja Egidijus Dimsa hooajal 2012/2013. Foto: Margus Ansu

Korvpalli Balti liigas poolfinaali jõudnud Tartu Ülikooli ootavad teisipäeva õhtul Pieno Žvaigždesi meeskonnas ees kolm kunagist TÜ/Rocki võõrmängijat: Evaldas Žabas, Egidijus Dimša ja Vilmantas Dilys.

Veerandfinaalis kahe mängu kokkuvõttes 14 punktiga Kedainiai Nevežise meeskonna alistanud Tartu Ülikool läheb poolfinaalis vastamisi järjekordse Leedu meeskonna Pieno Žvaigždesiga, kes võitis veerandfinaalis Liepaja/Triobeti.

Tartu Ülikooli peatreeneri Gert Kullamäe sõnul on raske öelda, kas Pieno Žvaigždes on tugevam või nõrgem meeskond, kui oli Nevežis, kuid oma mängustiililt on meeskonnad siiski erinevad.

«Ma arvan, et nad mängivad natukene teistmoodi. Nevežis oli distsiplineeritum meeskond. Pieno võistkonnas on rohkem individuaalseid sooritusi ja mäng on lahtisem. Neil on kindlasti ka pikem pinka. Kui Nevežis mängis kaheksa mehega, siis Pienol on 10-11 meest tules,» võrdles Kullamäe.

Samas kordas Kullamäe vana tõde, et tegelikult ei ole väga suurt vahet, kui mängida Leedu liigas teisest üheksanda koha peal asuvate meeskondadega. «See on teada-tuntud tase ja me teame, mis meid ees ootab. Peame selleks lihtsalt valmis olema,» lausus ta.

Kolm tuttavat

Homsele mängule lisab põnevust see, et vastasvõistkonna nimekirjas on koguni kolm kunagist TÜ/Rocki võõrmängijat. Vanade tuttavate vastu mängimine ei muuda ilmselt aga Tartu Ülikooli elu kergemaks.

«Kui võtta mängijate positsioonidelt, siis mõned meie mängijad tunnevad neid mehi tõesti natukene paremini ja individuaalse scouting'u poolest on lihtsam. Aga samas on meil piisavalt palju uusi mehi, kes neid väga ei tea,» arutles Kullamäe.

Teisest küljest on Kullamäe sõnul alati nii, et kui minnakse oma endise tööandja vastu mängima, ollakse alati väga motiveeritud. «Ma usun, et nemadki on väga motiveeritud end tõestama ja me peame individuaalses plaanis olema selleks valmis,» sõnas Kullamäe.

Pieno Žvaigždesi viimaste mängude põhjal võib öelda, et erinevalt Žabasest ja Dimšast pole Dilys põhitegijate hulgas olnud.

«Jah, Dilys ei ole ka koosseisus olnud. Ta on istunud tsiviilriietuses pingi peal ja ei teagi, millest see tingitud on. Žabas ja Dimša on saanud rohkelt mänguminuteid, aga üldiselt alustavad ka pingilt. Eks ka vastasest oleneb see, kes alustab algviisikus ja kes mitte,» rääkis Kullamäe.

Sokk saab mängida

Tartu Ülikooli jaoks on hea uudis see, et veerandfinaali teises kohtumises oma õlale haiget teinud Tanel Sokk peaks olema tähtsaks mänguks taas vormis. Sokk tegi Kullamäe sõnul kaasa nii pühapäevase kui esmaspäeva hommikuse treeningu ning kinnitas mänguvalmidust. «Ütles, et natukene õlg seest krõbiseb, aga kindlasti mängib, ja see on positiivne uudis,» sõnas Kullamäe.

Homne kohtumine algab Tartu ülikooli spordihoones kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles