Hea uudis! Paadiralli tuleb tagasi!

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paadiralli hiilgeaegadel on Emajõgi kihanud nii isetehtud kui valmis paatidest. Omaette vaatamisväärsuseks on olnud meeskondade kostüümid. Pildil 2008. aasta paadiralli.
Paadiralli hiilgeaegadel on Emajõgi kihanud nii isetehtud kui valmis paatidest. Omaette vaatamisväärsuseks on olnud meeskondade kostüümid. Pildil 2008. aasta paadiralli. Foto: Margus Ansu

Kui tudengipäevade korraldajad teatasid läinud aastal, et legendaarne paadiralli jääb ära, reageerisid praegused ja endised tudengid sellele väga valuliselt. Lausa nii, et ettevõtjad, kes on ise tudengieas Emajõel paadimeres võistelnud, võtsid tudengipäevade korraldajatega ühendust, soovides üritusele õla alla panna.

Nii said korraldajad tudengipäevade projektijuhi Hendrik Roland Helmi sõnul Hektor Design Hostelsilt pakkumuse, mis toetab umbes 50 päästevesti laenutamist. See tähendab, et kiiremad registreerijad saavad võistluseks laenata tasuta päästevesti.

Helmi sõnul polnud neil korraldajatena sugugi lihtne pika aja peale ette päästeveste broneerida, seega on see ilmselt keeruline ülesanne ka tudengitele. «Kõik, kes päästeveste rendivad, ei saa neid pika aja peale ette lubada. Isegi kui oleme nõus ettemaksu tegema, ei taheta veste anda,» rääkis Helm.

Kui läinud aastal tehti paadiralli korraldamisse väheste osalejate tõttu paus, siis tänavusest rallist saab proovikivi, mille järgi otsustatakse, kas üritus jääb tudengipäevade programmi ka edaspidi. «Kui see ei toimi, siis järelikult ei ole sellel üritusel enam elu,» tõdes Helm.

Ta lisas, et korraldajate jaoks oleks väga hea tulemus, kui paadirallil osaleks umbes 50 meeskonda. «Siis me oleme rahul. Aga mida rohkem, seda uhkem,» lisas ta.

Kevadel algav Kaarsilla remont mõjutab ka tudengpäevi ja paadirallit. Seetõttu ei saa tänavu Kaarsillal korraldada volbriöö kontserti ning paadiralli start tuleb anda Atlantise eest paadisillalt.

Korraldajatel on ka präänik, et õhutada praeguseid ja endiseid tudengeid, aga teisigi, kes kunagi ehk ka ise on paadirallil osalenud, selgi aastal ise paate ehitama. Nimelt tänasest 27. märtsini on võimalik esitada isetehtud veesõidukite kavandeid. Neist valitakse välja kaks parima kavandi esitanud tiimi, kes saavad oma unelmate paadi valmis meisterdada Spark Makerlabi töökojas.

Tänavused tudengipäevad algavad 24. aprillil ning kulmineeruvad paadiralliga 30. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles