Markus Toompere: kultuuripealinnaks parkimismaju ehitades?

, Tartu Kunstnike Liidu juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Toompere
Markus Toompere Foto: Sille Annuk

Vanalinna serva parkimismaja rajamise plaani tabavad üha uued kriitikanooled. Õhus on ettepanekud jätta parkimismaja üldse ehitamata või teha see kuhugi mujale. Lõppenud pole ka vaidlus, kas vanalinna parkimismaja asemel ei peaks siiski tulevikus asuma kunstimuuseumi ja linnaraamatukogu ühiskodu.

Tartu linnapea Urmas Klaas käis 14. veebruaril Eesti Rahva Muuseumis toimunud kultuurikandjate tseremoonial välja ambitsioonika idee, et aastal 2024 võiks Tartu olla Euroopa kultuuripealinn. Sama mõtet kordas linnapea üle ka vabariigi aastapäeva kõnes: «Sellel aastal astume aga sammu, et Tartust saaks 2024. aasta Euroopa kultuuripealinn – järjekordne püüe ühe tiitli poole, aga pelgalt tiitli pärast me seda ei tee. Meid innustab selleks soov jagada meie linna euroopalikke väärtusi ja võimalus olla kahekõnes Vana Maailma parima ühisosaga.»

Samal ajal on olnud võimalus lugeda, et Tartu vanalinna planeeritakse parkimismaja, mis kurioosumina ehitatakse kohta, kuhu pidi tulema Tartu kunstimuuseumi ja linnaraamatukogu ühishoone. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles