Lahkus akadeemik ja rektor emeeritus Peeter Tulviste (6)

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Tulviste.
Peeter Tulviste. Foto: Margus Ansu

Täna hommikul suri haiglas raske haiguse järel Tartu ülikooli rektor emeeritus, emeriitprofessor ja akadeemik Peeter Tulviste.

Psühholoogiaprofessorina tuntud Tulviste sündis 28. oktoobril 1945. aastal Tallinnas, lõpetas Tallinna 10. keskkooli ning Moskva riikliku ülikooli psühholoogia erialal. 1975. aastal sai ta Moskvas ka psühholoogiakandidaadi kraadi ning aastal 1987 psühholoogiadoktori kraadi.

Tulviste oli aastatel 1993 - 1998 Tartu ülikooli rektor. Ta on olnud ka Tartu linnavolikogu liige ja esimees ning riigikogu liige. Tunamullu nimetas Tartu volikogu ta linnale osutatud teenete eest Tartu aukodanikuks. Aastal 2001 osales ta presidendivalimistel. Sel nädalal lahkus Tulviste omal soovil Tartu linnavolikogust.

Tartu ülikooli kommunikatsioonijuht Illari Lään kinnitas, et kurb uudis on jõudnud ka ülikoolipereni ning nüüd tuleb mõelda kombetalituse peale.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles