Koolilapsed võtavad jalad istumise alt välja

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tamme kool on üks kümnest koolist, mis osaleb Tartu ülikooli liikumislabori katseprojektis. Selle aasta alguses paigaldas kool ühte kitsasse koridori kümne meetri pikkuse ronimisseina, millest on saanud suur hitt õpilaste seas, ent selle vastu tunnevad väga suurt huvi ka paljud koolid üle Eesti.
Tartu Tamme kool on üks kümnest koolist, mis osaleb Tartu ülikooli liikumislabori katseprojektis. Selle aasta alguses paigaldas kool ühte kitsasse koridori kümne meetri pikkuse ronimisseina, millest on saanud suur hitt õpilaste seas, ent selle vastu tunnevad väga suurt huvi ka paljud koolid üle Eesti. Foto: Sille Annuk

Laste vähene kehaline aktiivsus on teema, millega tegelevad ülikooli teadlased, ent selle mure lahendamisele otsustas õla alla panna ka Tartu linnavalitsus. Tartu 11–15-aastastest lastest vaid 15 protsenti liigub päeva jooksul piisavalt ehk vähemalt tund aega – see on murettekitav arv, mis kannustas linnavalitsust paluma Tartu ülikooli teadlastelt abi, et tõmmata pidurit laste liikumisharjumuse langustendentsile.

Ülikooli liikumislabor alustas läinud aastal üle Eesti kümnes koolis katseprojekti, et suunata õpilasi kogu koolipäeva vältel rohkem liikuma. Seda ettevõtmist, milles osaleb ka neli Tartu kooli, toetavad haridus- ja teadusministeerium ning sotsiaalministeerium.

Ent Tartu linnavalitsus otsustas läinud nädalal ka ise eraldada ligi 10 000 eurot, et veelgi rohkem õpilasi saaks koolis viibimise ajal jalad istumise alt välja võtta. Nii hakkavad Kesklinna, Karlova ja Kivilinna kool koos liikumislaboriga otsima lahendusi, kuidas kujundada koolimaja, selle ümbrus ja ka koolitunnid ringi nii, et laste liikumisaktiivsus suureneks. Liikumislabor annab koolidele ka mänguvahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles