Naine, kes üllatas Tartu teatripublikut

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ann Ideon on lavastuses «Praktiline Eesti ajalugu» nii näitleja, laulja ning kokk kui ka toidukunstnik.
Ann Ideon on lavastuses «Praktiline Eesti ajalugu» nii näitleja, laulja ning kokk kui ka toidukunstnik. Foto: Gabriela Liivamägi

Kaks nädalat tagasi Tartu Uues Teatris esietendunud «Praktiline Eesti ajalugu» tõi Kukerpillide laulude saatel vaatajate ette eestlaste kujunemise loo, mille keskmes on toit ja söömine ning ühtlasi Ann Ideon. Paljud teavad teda kui kokka ja toitlustustegelast, kuid etenduses ilmneb ka tema laulu- ja näiteandekus.

Selge see, et elukutselised näitlejad Maarja Mitt, Maarja Jakobson, Robert Annus ja Tambet Seling laulavad ja mängivad pilli, nagu ka lavastusse kaasatud ansambli Odd Hugo kaks muusikut. Suur üllatus on nende kõrval Ann Ideoni kõlav, ilus ja justkui koolitatud lauluhääl. Ta on küll muusikakoolis õppinud, kuid mitte laulmist. «Lauluhäält olen treinud erinevates kollektiivides kogu elu,» ütles ta.

14 aastat bändis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles