Priit Pullerits: kes nüüd sokke peab sööma?

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits
Priit Pullerits Foto: Margus Ansu

Raio Piirojast sitkemat ja tahtejõulisemat jalgpallurit pole Eesti koondises ilmselt olnud. Aga mäletate, mis juhtus mullu märtsis, kui ta osales Jõulumäel Eesti meistrivõistlustel 50 kilomeetri suusatamises?

Sõit käis 3,75 kilomeetri pikkusel ringil. Üllatus tabas Piirojat juba siis, kui sõidetud sai kõigest tund. «Ma ei osanud seda unes ka näha, et mulle ring nii ruttu sisse sõidetakse,» tunnistas ta. «Need mehed on ikka loomad, kes seal ees sõidavad. Nad tulid tagant viuh! ja olid kohe läinud, nagu multifilmis.» Lõpuks sai ta Eesti meistriks tulnud suusakoondislaselt Raido Ränkelilt sisse rohkem kui kahe ringiga ning kaotas talle ligi pool tundi.

Seda, kui kiiresti sõidavad tugevad suusatajad, said üle-eelmisel pühapäeval tunda sajad treenitud harrastajad, kellest Tartu maratoni liidergrupp, nende seas mõned Eesti teise kategooria suusatajad, sõitis Tehvandi kuue kilomeetri pikkusel ringil juba tunni järel mööda nagu seisvast postist. Mis tähendab, et väita, nagu ei jõuaks Eesti suusakoondislased sõita, on ülekohtune. Nad on parimad, keda Eestis võtta on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles