Bigbanki peatreener tahab veerandfinaalis näha põhihooaja viimase mängu kordusetendust

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Tartu Bigbanki mängijatel on põhjust rõõmustada ka veerandfinaalide järel?
Kas Tartu Bigbanki mängijatel on põhjust rõõmustada ka veerandfinaalide järel? Foto: Liis Treimann

Võrkpalli Balti liigas lõppes nädalavahetusel põhiturniir ning juba sel nädalal tehakse algust veerandfinaalidega. Põhiturniiri edukaimaks meeskonnaks osutus Tartu Bigbank, kes võitis 26 mängust 24.

Bigbanki peatreener Oliver Lüütsepp jääb põhihooajaga mõistagi rahule. Eriti tunnustab ta hoolealuseid selle eest, et kuigi alguses oli mängupilt kohati krobeline, suudeti kõik matšid enda kasuks kallutada. Mäletatavasti võitsid tartlased 21 mängu järjepanu, enne kui 19. veebruaril Selveri 3:0 paremust tunnistasid.

«Edule panime aluse esimeses ringis, eriti hästi saime mängu jooksma detsembris, kui alistasime ka oma kõige tõsisemad konkurendid Selveri ja Pärnu,» rääkis Lüütsepp. «Teises ringis hoidsime asjad lihtsalt kontrolli all. Kuid jaanuaris ja veebruaris olnuks meil enam pingelisi mänge vaja – sellest see kaotus Selverile tuli.»

Riskivad lätlased

Põhihooaja viimases matšis alistas Bigbank pühapäeval Läti klubi Poliurs/Ozolnieki 3:0. Et Ozolnieki meeskond sai põhiturniiril kaheksanda koha, tähendab see seda, et omavahel minnakse vastamisi ka veerandfinaalis. Esimene mäng on neljapäeval Lätis, teine laupäeval Tartus.

Oliver Lüütsepp tõdes, et Ozolnieki on tõusnud viimasel ajal päris heasse vormi ning näitab ehk parematki mängu kui teised play-off'i jõudnud Läti klubid Riia RTU/Robežsardze ja Jekabpils.

«Pühapäeval oli meil nendega väga hea kohtumine, olime suurepäraselt häälestunud ning just nii nende vastu mängima peabki,» märkis Lüütsepp. «Pool eeltööd on nüüd justkui tehtud ning taktikat ja mänguplaani on lihtne paika panna. Kui mängime nende vastu samamoodi nagu pühapäeval, tuleme tagasi võiduga.»

Ozolniekile võib kasuks tulla aga see, et kuna favoriidid on ikkagi tartlased, siis pole neil midagi kaotada. Nii mängiti ka pühapäeval Bigbanki vastu rünnakul ja servil väga riskeerivalt, palli löödi võimalikult tugevalt. «Kui meie blokk on ebakorrektne, karistatakse see kohe ära,» ütles Lüütsepp.

Ühine pingutus

Tartu klubi põhihooaja parimatest mängijatest rääkides jäi peatreener kidakeelseks, nentides, et edu taga on ikkagi kogu meeskonna ühine pingutus ja hea mäng. Siiski pidi ta möönma, et rünnakul ei saa mööda vaadata kanadalase Bradley Gunteri ja lätlase Toms Vanagsi panusest. Põhihooaja resultatiivsemate mängijate edetabelis hoidsid mehed vastavalt teist ja kuueteistkümnendat kohta.

«Rait Rikberg ja Stefan Kaibald on jällegi vastuvõttu tsementeerinud, aga edu taga on võistkond kui tervik,» rõhutas Lüütsepp.

Võrkpalli Balti liiga veerandfinaalpaarid

Tartu Bigbank – Poliurs/Ozolnieki

Tallinna Selver – SK Jekabpils Luši

Pärnu Võrkpalliklubi – RTU/Robežsardze

Vilniaus Kolegija / Flamingo Volley – Rakvere Võrkpalliklubi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles