Uus raamat selgitab õiguse ja õigusteaduse põhitõdesid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Veebruari lõpus ilmus Tartu ülikooli kriminaalõiguse professori Jaan Sootaki koostatud raamat «Õigus igaühele», milles antakse ülevaade Eestis ja Euroopas üldiselt kehtivast õigusest.

«Õigus igaühele» on kasulik lugemine kõigile, kellel huvi õiguse ja õigusteaduse vastu. Raamatu iga peatükk on varustatud ka viidetega tähtsamale eestikeelsele kirjandusele ja võõrkeelsetele allikatele, et sellel, kellel tekib konkreetse teema vastu sügavam huvi, oleks võimalik iseseisvalt lisamaterjali hankida.

Arvestades tänapäeval tavalist rahvusvahelist suhtlemist ja võõrkeelse kirjanduse kasutamist, on lisana toodud õigussõnastike loetelu, kust leiab õigusterminite vasteid inglise, ladina, prantsuse, saksa, soome ja vene keeles.

«Idee sellise raamatu koostamiseks sündis soovist teha midagi laiemale huviliste ringile. Tegemist ei ole kindlasti ei käsiraamatu ega juhendiga oma äri alustamiseks, vaid põhitõdesid pakkuva kogumikuga,» rääkis raamatu koostaja Jaan Sootak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles