Luuletaja surnukeha saatus hakkab selginema (1)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kurvits lehitses Võisiku hooldekodus detsembris 2011 värskelt ilmunud antoloogiat "Armastuse öö", kus on ka tema luuletus "Viimsel tunnil".
Lembit Kurvits lehitses Võisiku hooldekodus detsembris 2011 värskelt ilmunud antoloogiat "Armastuse öö", kus on ka tema luuletus "Viimsel tunnil". Foto: Margus Ansu

Keila hooldekodus 20. veebruaril surnud tartlasest luuletaja, Tartu linna eestkostealune Lembit Kurvits on nüüd Tallinna krematooriumis Pärnamäel, kuhu sõidutas ta täna matusebüroo Memoris. Surnukeha plaanitakse tuhastada kolme päeva jooksul.

Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonna hoolekandeteenistuse soovi kohaselt saadetakse tuhk Eesti kirjanike liitu, mille liige oli Lembit Kurvits aastast 1991. Hoolekandeteenistuse peaspetsialisti Raili Metsalu sõnul ei avaldanud keegi kirjaniku sugulastest soovi teda matta.

Kirjanike liidu haldusjuht Mart Siilmann ütles, et ta tegi Tartu sotsiaal- ja tervishoiuosakonnale ettepaneku, mille kohaselt Tartu tegeleb tuhastamise ja kirjanike liit tuhaurni matmisega. Liidu juhatuse liikmed hakkasid täna asja arutama. «Ilmselt sel nädalal me matuseni ei jõua,» lisas haldusjuht.

Siilmann rääkis sellestki, et praegu ei ole veel teada urni matmise koht, nimelt on lisaks Tartule ja Tallinnale välja pakutud ka Põlva ja Põltsamaa. «Me anname kõigest kindlasti avalikult teada,» lubas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles