Unistus Elistvere loomapargis hunte näha lükkus helgesse tulevikku

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt.
Hunt. Foto: Toomas Huik / Postimees

Elistvere loomapargi juhtkond on juba aastaid soovinud pargi asukate hulka  hunte saada.

Käesoleval aastal esitas loomapargi projektijuht Andri Plato hundiaediku ehitamise tarvis ettevõtluse arendamise sihtasutusele (EAS) ka rahataotluse, kuid paraku pidid nad selle tagasi võtma.

Plato selgitas, et hundiaediku ehitamise tarvis kulub neil 85 000 – 100 000 eurot. See summa on sedavõrd suur, et loomapargi enda eelarve ei võimalda sellist väljaminekut.

Seetõttu kirjutaski Plato EASile rahataotluse projekti, kuid EASi esitatud täpsustustele vastates sai loomapargi juhtkonnale selgeks, et nende taotlust ei rahuldata.

«Võtsime sel korral taotluse tagasi, kuid lootust veel ei kaota,» sõnas Plato. Ta lisas, et esitavad täiendatud rahataotluse juba uude EASi taotlusvooru.

Praegu pole hallhunti võimalik näha üheski Eesti loomaaias ja loomapargis. Tallinna loomaaias asukate seas pole hunti üle viisteistkümne aasta olnud ning Alaveski loomapargis elanud huntide eutaneerimiseks tegi veterinaaramet ettekirjutuse 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles