Seminaril vaadeldakse ülikoolide ruumilise planeerimise võimalusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamõisa väli, kuhu on kerkinud mitmeid Tartu ülikooli hooneid.
Maarjamõisa väli, kuhu on kerkinud mitmeid Tartu ülikooli hooneid. Foto: Kristjan Teedema

7.-8. märtsil kogunevad Eesti ja teiste Läänemere-äärsete riikide ülikoolide teadlased Tartu ülikooli aulasse, et seminaril Livable City Forum ühiselt vaadelda ülikoolide ruumilise planeerimise võimalusi.

Tartu ülikooli üksuste jagunemine ja paiknemine Tartu linnas on teema, mis puudutab ja mõjutab kogu linna arengut. Praegu on Tartus aktiivselt käimas kaks ruumilise planeerimise ja arendamise protsessi – Delta õppehoone projekteerimine Emajõe äärde ja Maarjamõisa linnakule linnaruumilise lahenduse leidmine.

Foorumil räägitaksegi ülikoolihoonete ruumilise arengu printsiipidest, suhetest linnaruumiga, keskkonnaseostest, tarkade töökohtadega seotud rändest ja loovmajandusest.

«Tänapäeval konkureerivad linnad ja ülikoolid omavahel üleilmselt, et meelitada enda rüppe võimekaid tudengeid, õppejõude ja teadustöötajaid,» rääkis TÜ keskkonnakaitse lektor Age Poom.

«Oluline on pakkuda mitte ainult eeskujulikku õppekvaliteeti ja häid õpitingimusi, vaid ka mitmekesist ja ladusalt toimivat elukeskkonda. Seetõttu on ülikoolilinnakute arengu ja linnaruumiliste suhete küsimused aktuaalsed ka rahvusvahelisel tasandil ning on hea, et foorumil astuvad üles ja mõttevahetuses osalevad teadlased ning ülikoolide ja linnade ametnikud üle Euroopa,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles