Tartu Postimehe artikkel ajendas EKREt siseministrilt aru pärima

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaido Tammeorg on üks paljudest Petserimaal sündinud eestlasest, kelle sünnikohaks on passis märgitud Venemaa.
Vaido Tammeorg on üks paljudest Petserimaal sündinud eestlasest, kelle sünnikohaks on passis märgitud Venemaa. Foto: Sille Annuk

23. veebruari Tartu Postimees kirjutas Petserimaalt endisest Vilo vallast Mitkovitsa-Sagorje külast pärit Vaido Tammeorust, kelle sünnikohaks on passis kirjutatud Venemaa. Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) pärib nüüd siseministrilt selle kohta aru.

«Meedia vahendusel on saanud teatavaks, et paljude pärast 1943. aastat Petserimaal sündinud eestlaste passis on sünnikohaks märgitud Venemaa. Seda vaatamata sellele, et vastavalt Tartu rahule kuulub suurem osa Petserimaast Eesti Vabariigile,» ütles fraktsiooni liige Jaak Madison. «Sellise praktikaga riik sisuliselt legaliseerib Petserimaa ebaseadusliku sundliitmise Venemaaga 1944. aastal.»

Madisoni sõnul ootab fraktsioon siseministrilt selgitust, miks paljude Petserimaal sündinute passis märgitakse sünnikohaks Venemaa ning kas valitsus tunnistab või ei tunnista Tartu rahulepingut kehtiva lepinguna. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles