Pigi põles nii, et leegid käisid korstnast välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Rein Säinas

Lõuna päästekeskus annab teada mitmest nädalavahetusel aset leidnud põlengust.

4. märtsil kella veerand üheteistkümne ajal õhtul põles Vara vallas Välgi külas elumaja bullerjanahju korstnas pigi ja tahm ning leegid ulatusid korstnast välja.

Tuli ahjus kustutati ning lõõrides süttinud pigipõlengut summutasid päästjad pulberkustuti ja vähese veega. Elanikul ei olnud ette näidata korstnapühkija kohustuslikke töid tõendavat akti.

Elanikule selgitati kütteseadmete hooldamisega seotud tuleohutusnõudeid ning tal keelati kasutada ahju enne korstnapühkija käimist. Päästjad juhtisid tähelepanu, et korstnat tuleb pühkida vähemalt kord aastas või nii tihedalt, et see väldiks tahmapõlengut.

Samal õhtul kolmveerand tundi hiljem teatati päästjatele, et Tabivere alevikus Tuuliku tänaval on kortermaja koridoris suitsu. Kohale sõitnud päästjad selgitasid, et ühes korteris oli ahju siiber liiga vara suletud ning suitsu imbus tuppa. Korteris viibinud mehe elule ja tervisele ohtlik olukord kõrvaldati.

Päästjad juhivad tähelepanu, et kütteseadme siibrit ei tohi liiga vara sulgeda. Tuppa imbuv vingugaas on nähtamatu ja selle sissehingamine pikema aja vältel võib põhjustada surmava mürgistuse. Tuppa imbuva vingu aitab avastada vinguandur.

3. märtsil kella kolmveerand kaheksa ajal hommikul teatati, et Räpina vallas Ristipalo külas on kortermajas suitsu. Päästjad selgitasid, et ühes korteris elav vanem mees oli pliidil klaaspurgis mett soojendanud, purk purunes ja mesi voolas pliidile ning hakkas suitsema. Õnneks tulekahju ei tekkinud ja selle oht kõrvaldati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles