Prefekt: politsei vajab koduvägivalla ohjeldamisel häid partnereid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefekti Vallo Koppeli esimene ametiaeg lõpeb 31.01.2022. Tema teine ametiaeg algab 1. veebruaril ning lõpeb 31. jaanuaril aastal 2027.
Lõuna prefekti Vallo Koppeli esimene ametiaeg lõpeb 31.01.2022. Tema teine ametiaeg algab 1. veebruaril ning lõpeb 31. jaanuaril aastal 2027. Foto: Kristjan Teedema

Kuu tagasi Lõuna prefektina tööle asunud Vallo Koppel tõdes intervjuus Tartu Postimehele, et ehkki kuritegevus on paarikümne aastaga väga palju vähenenud, tundub vähemalt talle endale, et inimeste turvatunne pole eriti kasvanud. Kriminaalseid juhtumeid on küll vähem, kuid iga üksikjuhtum suudab kõigutada turvatunnet.

Lahkusite kolm ja pool aastat tagasi Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juhi kohalt, et asuda Ida prefektiks. Nüüd olete Lõuna prefekt. Kas kahte prefektuuri annab kuidagi võrrelda?

Ida prefektuur on eelkõige kompaktne, katab ainult kahte maakonda ja kolme politseijaoskonda. Lõunas on maakondi kuus ja oli kuus politseijaoskonda. Nüüd Kagu jaoskonna moodustamise järel jäi jaoskondi alles neli. Töötajaid on Lõuna prefektuuris üle saja inimese rohkem. Teeninduspiirkonnas elab ligi 100 000 inimest rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles