Tartu tõmbab miljööalade piire koomale

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: Artur Kuus

Tartus on  väga suured alad miljööpiirkondadena kaitse alla võetud, kuid uue üldplaneeringu koostamisel on jõutud arusaamisele, et neid on ehk saanud liigagi palju ja kõige kaitsmiseks ei ole jaksu ei linnal ega omanikel.

Supilinn, Karlova, Tähtvere ja Ees-Tammelinn on hinnatud elamispiirkonnad ning nende arhitektuurne keskkond vaimustab tihti ka linna külalisi. Suured alad neist linnajagudest on praegu miljöökaitsepiirkonnad ja jäävad ka edaspidi, kuid mitmel pool paneb linnavalitsus ette miljööalade piire koomale tõmmata. 

«Tartus on väga palju omanäolisi piirkondi, mis väärivad esile tõstmist, aga kas nad väärivad ka eraldi kaitserežiimi, see on iseküsimus,» ütles Tartu abilinnapea Jarno Laur, kes eelmisel nädalal käis volikogu komisjonides rääkimas linna uuest üldplaneeringust. Sel nädalal arutab linnavolikogu selle mahuka dokumendi suunamist avalikule väljapanekule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles