Elu religioosses kolkakülas: üks kõigi eest ja kõik ühe vastu

, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja laulatatud Bess (põrandal kägaras, Marian Heinat) võtab oma abikaasa Jani (Ivo Uukkivi) lahkumist naftaplatvormile väga valuliselt. Talle jäävad toeks ema Stella (vasakul, Piret Laurimaa) ja hukkunud venna naine Dodo (Katrin Pärn).
Äsja laulatatud Bess (põrandal kägaras, Marian Heinat) võtab oma abikaasa Jani (Ivo Uukkivi) lahkumist naftaplatvormile väga valuliselt. Talle jäävad toeks ema Stella (vasakul, Piret Laurimaa) ja hukkunud venna naine Dodo (Katrin Pärn). Foto: Andres Keil

Tiit Palu toob kurikuulsa Taani filmirežissööri Lars von Trie­ri loomingu esimest korda Vanemuise lavale. Filmi «Laineid murdes» dramatiseering pakub tugevat baasmaterjali heaks lavastuseks. Paraku vannub lavastus filmile alla oma turvaliste valikute poolest, kuid mõjub liigutava süžee tõttu siiski piisavalt kõhedust tekitavalt, nagu Trieril kombeks.

Väikeses religioosses külas Šotimaal naitub Bess (Marian Heinat) Janiga (Ivo Uukkivi). Noorte kirglikku suhtesse vaatavad viltu kõik ümberkaudsed, sest mees on väljastpoolt küla ja usust lugu ei pea ning naise vaimne tervis nõuab erikohtlemist.

Pärast tööõnnetust jääb mees voodihaigeks ning nõuab oma naiselt enda terveks saamise nimel teiste meestega magamist. Külaelanikele annab see põhjust väljendada oma sallimatust tüdruku suhtes, kes käitub kogukonna mainet kahjustavalt ja kasutab usku valedel põhimõtetel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles