Kord on kõva: memmed-taadid võivad praegu uut lifti vaid imetleda (1)

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahu 8 sotsiaalmaja otsa ehitatud lift on valmis, kuid kasutada seda veel ei tohi,   sest käib lifti kasutamist lubavate nõuete-paberite täitmine.
Rahu 8 sotsiaalmaja otsa ehitatud lift on valmis, kuid kasutada seda veel ei tohi, sest käib lifti kasutamist lubavate nõuete-paberite täitmine. Foto: Margus Ansu

Välisel vaatlusel paistab, et Tartus Rahu 8 viiekorruselise sotsiaalmaja kauaoodatud lift on valmis, kuid tamburi uks on suletud, uut sõiduriista kasutada ei saa. Tuleb kannatada, selgus asja uurides.

«Lift ei tööta veel, sest see on tõsteseade, mille töösse lubamiseks on eritingimused,» selgitas Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna ehitusteenistuse peaspetsialist Tiit Paenurk. «Need eritingimused tuleb aste astmelt täita.»

Kõigepealt oli tarvis mullu septembris alanud ja viis kuud kestnud lifti ehitustööd ehitusfirmalt vastu võtta, see sai tehtud veebruari alguses. Nüüd on käsil lifti hoolduslepingu sõlmimine osaühinguga Hertsog Lift.

Aga sõiduks pärast hoolduslepingu sõlmimist veel ei lähe. «Hooldusleping on eelduseks lifti kasutuseelse auditi tegemiseks,» ütles Tiit Paenurk. Lifti kasutuseelse auditi teeb Tallinna firma Inspecta Estonia. «Peame neile kõigepealt tegema avalduse auditi tegemiseks,» märkis Tiit Paenurk.

Avaldus läheb teele uuel nädalal, Tiit Paenurk avaldas lootust, et loodetavasti nädalaga saab lifti kasutuseelne audit tehtud. Pärast kasutuseelset auditit kantakse lift registrisse ning siis saab linnavarade osakond auditi aruande.

«Kui see aruanne on olemas, esitame linnavalitsusele taotluse lifti kasutusloa saamiseks,» rääkis Tiit Paenurk. «Alles siis, kui linnavalitsus lifti kasutusloa annab, võib seda hakata kasutama, seni saab lifti vaid imetleda.»

Rahu 8 sotsiaalmajja lifti rajamiseks kulus 152 880 eurot, lifti paigaldamiseks vajalikud ehitustööd tegi ehitusfirma Eviko. Hoone Rahu tänava poolsesse otsa ehitati avar tambur ning kaldtee.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles