Erikooli planeeringut hindab maavanem

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaagvere erikool.
Kaagvere erikool. Foto: Sille Annuk

Kuigi Mäksa vallavolikogu kinnitas Kaagvere erikooli detailplaneeringu, ei liigu koolikompleksi rajamine siiski lepase reega.


Tartu maavalitsuses said Kaag­vere erikooli detailplaneeringu pärast kokku vaide esitanud Mäksa elanik ja tulevase koolikompleksi krundi naaber Urmas Makrjakov, Mäksa valla esindaja Andre Kaareste ning detailplaneeringu koostanud ASi Kobras, haridus- ja teadusministeeriumi ja Riigi Kinnisvara ASi esindaja.

«Koostatud detailplaneering on vaid eskiis,» väitis Urmas Makrjakov. «Planeeringu koostamine on arhitektuurne planeerimine, aga seda pole tehtud. Antud planeeringus on lahendamata näiteks trassid, teed ja inimeste liikumine.»

Makrjakov ei varjanud, et tema juhitav Tartu Arhitektuuribüroo soovis samuti erikooli detailplaneeringut koostada, kuid jäi hinnapakkumises ASile Kobras alla.

«Planeerimine on väga tähtis,» märkis Makrja­kov. «Planeerimine on avalik protsess, millesse saavad inimesed sekkuda. Projekteerimisse kohalikud elanikud enam sekkuda ei saa.»

«Vald on planeeringu juures kõik õigesti teinud, kõik on käinud seaduse järgi,» kinnitas Mäksa ehitus- ja arendusnõunik Andre Kaareste. «Volikogu liikmetele oli planeering vastuvõetav.»

Ta lisas, et planeeringu arutelude ajal huvitas Kaag­vere inimesi kõige enam see, kui kaugele 10,5 hektaril asuma hakkav koolikompleks nende elamistest jääb.  

«Kui kõik on tehtud planeerimisseaduse järgi, siis on detailplaneering korrektne,» märkis osapooled ära kuulanud Tartu maavalitsuse planeeringute peaspetsialist Peep Männiksaar. «Isiklik arvamus planeeringu sisu kohta on teine asi.»

Kas erikooli detailplaneering jääb jõusse, otsustab Tartu maasekretär maavanema ülesannetes Tõnu Vesi kahe nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles