Endine vähihaigla ootab ostjat (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi 150 aastat vanas hoones on töötanud erakliinik, hotell ning onkoloogiadispanser.
Ligi 150 aastat vanas hoones on töötanud erakliinik, hotell ning onkoloogiadispanser. Foto: Margus Ansu

Aadressil Vallikraavi 10 tegutses vähikliinik viiskümmend aastat. Esimene kolimine oli onkoloogiaosakonnal kaheksa aastat tagasi, mil Vallikraavi tänavale jäi vaid kiiritusravi ning ülejäänud onkoloogia­­raviosakonnad viidi ülikooli kliinikumi peahoonesse. Eelmise aasta lõpus kolis Vallikraavi tänavalt kliinikumi peahoonesse viimanegi onkoloogiraviosakond ning praegu on hoone avalikul enampakkumisel.

Paljud siiski ei tea, et pikalt vähikliinikuna tegutsenud hoonet ei ehitatud esialgu üldse sel eesmärgil. Esiti rajas hoonealuse krundi omanik kirurg Gustav Reyher sinna kahekordse eramu. Hiljem tegutses hoones erakliinik, siis hotell ning alles seejärel rajati sinna onkoloogiadispanser.

Kel huvi endine vähikliinik osta, peab arvestama asjaolu, et hoone on muinsuskaitse all ning sellega kaasnevad hoone renoveerimisel ja ümberehitusel teatavad piirangud. Tartu linnavalitsuse kultuuriväärtuste vanemspetsialist Egle Tamm selgitas, et ostjal tasuks enne pakkumuse esitamist linna kultuuriväärtuste osakonda pöörduda ning selgitada, millised plaanid tal on hoonega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles