Ansambel helindab tummfilmi kadunud maailmast

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1925. aasta film tõi ekraanile eelajaloolised loomad.
1925. aasta film tõi ekraanile eelajaloolised loomad. Foto: Kaader filmist

Tartu Elektriteatris (Lai 37) võtab 5. märtsil kell 19 ekraani ees kohad sisse ansambel Impromachine 4000, et helindada Šoti kirjaniku Arthur Conan Doyle’i 1912. aastal ilmunud raamatul põhinevat fantaasiafilmi «Kadunud maailm» (1925).

Seiklus võtab ekraanil üles täistuurid, kui maadeuurija kaunis tütar ja assistent väidab, et on näinud kaugel saarel ammu väljasurnud reptiile ja näitab selle kinnituseks isa päevikusse joonistatud dinosauruse pilti. Ekspeditsiooni liikmed on veendunud, et asja tasub uurida.

Film pani aluse täiesti uuele žanrile, mis on filmitööstuses siiani ülimalt populaarne. Kultussarjad nagu «King Kong», «Jurassic Park» ja teised võlgnevad osa oma edust 1925. aasta «Kadunud maailmale».

Vabaimprovisatsiooniansambel Impromachine 4000 esineb kooseisus Indrek Mällo – basskitarr, Karl-Markus Kohv – löökpillid, Marvin Mitt – kitarr, Kaarel Kuusk – klahvpillid, Lauri Kadalipp – perkussioon, saksofon Roomet Jakapi – hääled ning vokaal Allan Järv – trompet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles